Outhouse Project - Sylvania Lighting Philippines
1193
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-1193,theme-bridge,bridge-core-1.0.4,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,columns-3,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.1,vc_responsive
 

Outhouse Project

Outhouse Project

CASE STUDY

The ‘Outhouse’ project won 30%* of the vote thanks to its innovative design and energy efficient credentials
Concord, the architectural lighting specialist, has worked with architects Loyn & Co, M&E Consultants Vitec and Forest Eco Systems, a full-service M&E installation and eco-building specialist, to create a truly stunning home in the Forest of Dean, Gloucestershire. The ‘Outhouse’ sits within four acres and has panoramic views of the Wye Valley, and sits within an ‘Area of Outstanding Natural Beauty’. Its modern interior features a number of Concord’s stylish and energy efficient LED luminaires including Beacon Muse, LyteLab and Glace that enhance the living space and provide working studio areas.

“The proposal involved replacing the existing house, with a new highly sustainable, energy efficient dwelling,” comments James Stroud, project designer, from Loyn & Co. “The brief was to create a live-work dwelling specific to both the site and to the client’s needs. This included their passion for the landscape and environment along with their requirement for two artist’s studios and a gallery like space. The building was to be contemporary and to respond sensitively and yet positively to the site, creating a timeless, quality architectural solution which will contribute both to the immediate locality and to the wider rural area in general.”

*BBC News – RIBA Sterling Prize Shortlist

 

Key Benefits

 

Sustainable

The new dwelling is highly sustainable and energy efficient

 

Suiting its Environment

It is a contemporary building yet sensitive to its rural setting

 

Right Light Levels

A combination of Concord lighting has been installed to provide the desired ambience within the living spaces and the required light levels for working areas

 

Products Used

 

 

 

 

Category
Projects, Residential and Consumer